Direktlänk till inlägg 3 maj 2016
Idag stod det tacogrillare á la Ragnarssons som huvudrätt och marängswiss till efterrätt. Dagen till ära fick barnen laga mat till en av styreslsemedlemmarna i Falkenbergs 4h krets styresle Ida Lindquist.
Tacogrillare á la Ragnarsson
4 port.
400 g köttfärs
0,4 påse tacokrydda
1 krm svartpeppar
2 msk grädde
2 dl ris
1 burk creme fraiche med franska örter
1 dl frusna ärtor
1. sätt på ugnen på 150°C
2. Blanda köttfärs, tacokrydda, svartpeppar och grädde med en elvisp
3. Forma köttfärsen som korvar 3 cm tjocka och 6 cm långa
4. Smörj en långpanna med smör och lägg tacogrillarna i den.
5. Sätt in dem i ugnen i ca 30 min. Dela en för att se att de är klara.
6. Koka under tiden riset enl. anvisningarna på förpackningen.
7. Ta 2 dl vatten och lägg i ärtorna. Låt koka upp. häll då direkt av vattnet och salta lätt på ärtorna. Servera med ris och
creme fraich
Tacogrillare blir rullade till korvar
Ärtorna kokas
Vi valde att till maten även äta lite gurka och tomat.
Fint dukat har vi det också.
Tacogrillare á la Ragnarssons med ris, gröna ärtor, creme fraich med franska örter och tomat och gurka serverades. Gott Gott var det.
Marängswiss
Vaniljglass
maränger
tuttifrutt strössel
banan
och grädde (källsjö grädde självklart)
Bananen förberedes, skivas och läggs upp på en tallrik.
Källsjögrädden användes både till Tacogrillarna och Marängswissen